CONCURSUL A FOST ANULAT AVAND ÎN VEDERE CA NU S-A ATINS NUMĂRUL MINIM DE ÎNSCRIȘI! 

Concursul este destinat doar celor înscriși la

Conferința Fotografilor de Familie și Nou Născut – Family Portrait Academy

(21 august 2019)

Dacă nu te-ai înscris încă, o poti face prin formularul de la finalul paginii:

Pentru că scopul nostru este promovarea fotografiei de familie și de nou născut, vă încurajăm să participați la concursul organizat de noi, concurs care va avea premii reale, puse la dispoziție de partenerii noștri.

CATEGORIILE PENTRU CONCURS

Maternitate – imagini cu viitoarea mama in prim plan (pot fi si membri ai familiei daca mama e subiectul principal) in studio, cu tinute speciale pentru fotografia de maternitate

Nou-nascut – imagini cu nou-nascutul in prim plan (pot fi si membri ai familiei daca bebelusul e subiectul principal) in studio, cu posing si recuzita dedicata fotografiei de nou-nascut

Juniori – 2+ luni – imagini cu copilul in prim plan (pot fi si membri ai familiei daca el e subiectul principal) in studio, cu posing si recuzita dedicata fotografiei de copii

Familie – imagini cu intreaga familie, in studio sau in natura, posed sau lifestyle/documentar, in orice moment al vietii lor (maternitate, nou-nascut, juniori, copii mai mari sau adolescenti)

Perioada de înregistrare: 01 martie 2019 – 10 iulie 2019 (inclusiv)

Perioada de jurizare: 11 iulie 2019 – 31 iulie 2019

Anunțarea câștigătorilor și premierea va avea loc în data de 21 August 2019, la finalul conferinței. Prezenta obligatorie.

Regulament

Înregistrarea în concurs

 • Pentru a vă putea înscrie în concurs trebuie să participați la conferința din 21 August 2019 (vă vom cere în formularul de înscriere numărul comenzii în care figurează taxa de înscriere la conferință).
 • Înscrierea în concurs se face online, doar prin formularul din josul paginii.
 • Puteți participa în concurs cu câte o singură fotografie per categorie.

Reguli generale și cerințe

Credem că toți concurenții au șanse egale de a câștiga concursul, astfel avem reguli clare de includere și excludere a fotografiilor în/din concurs.

 • Fotografiile trebuie trimise pe adresa conferinta.fotografi@gmail.com sau prin servicii de transfer (www.wetransfer.com, dropbox, google drive, etc), fără logo, într-o singură trimitere.
 • Fotografiile trebuie să fie trimise în format JPEG/JPG, cu profilul de culoare sRGB, la rezoluția de 70x50cm, 300DPI, iar denumirea fișierelor să fie sub forma: Prenume_Nume_Categorie.jpg (ex. Ioana_Popescu_NouNascut.jpg).
 • Nu se admit înscrisuri pe fotografie.
 • Nu se acceptă fotografii din timpul evenimentelor.
 • Nu se acceptă fotografii înscrise în alte concursuri.
 • Pentru a nu influența juriul, fotografiile înscrise în concurs ar trebui să nu fi fost sau să fie făcute publice, discutate și analizate pe facebook :).
 • Fotografiile în care fotograful nu își aduce contribuția (setup, decor, ținute, posing) trebuie încadrate la categoria familie – lifestyle.
 • Fiecare categorie are 3 câștigători (locul 1, 2 și 3), astfel o să fie doar o fotografie câștigătoare pe fiecare loc.
 • Pentru ca o categorie să poată fi jurizată este nevoie de minim 10 fotografii înscrise. În caz contrar ne rezervam dreptul de a elimina din concurs categoria respectiva.
 • Organizatorul și colaboratorii implicați nu-și asumă nicio responsabilitate pentru orice utilizare abuzivă de către participanți a dreptului de autor.
 • Autorul își asumă responsabilitatea creației proprii a lucrărilor. Acordă suplimentar organizatorului permisiunea de a reproduce gratuit toate sau o parte a fotografiilor înscrise în concurs, doar pentru expoziția din cadrul evenimentului și/sau pentru postarea fotografiilor pe site-ul web sau platformele de socializare, cu menționarea autorului.
 • Nu se accepta imagini în care au fost utilizate componente digitale create de alți fotografi/fotografie de stock (se acceptă compozițiile dacă fotograful face dovada că toate elementele sunt fotografiate de el).
 • Fotograful se asigură că are drept de publicare a imaginilor participante în concurs din partea subiectului/subiecților fotografiați sau a tutorelui legal.

Verificare și jurizare

Atât organizatorul cât și concurentul au responsabilități egale.

Verificarea se face în momentul descărcării fotografiei, iar dacă nu respectă regulamentul va fi scoasă din concurs, concurentul fiind anunțat asupra deciziei și motivului de excludere.

Juriul este format din 7 membri, fiecare urmărind următoarele aspecte: posing, lumină, coloristică, compoziție și editare.

Fotografiile care vor fi premiate de către juriu, vor fi printate și prezentate în cadrul ceremoniei de premiere de la finalul Conferinței din 21 august 2019. Acestea vor fi printate cu rama alba, pentru a putea include numele autorului, evenimentul și locul premiat.

Plagiat

Dacă pe parcursul concursului se descoperă că un concurent s-a înregistrat în concurs cu fotografii care nu îi aparțin, acestea vor fi scoase din concurs și concurentul va fi anunțat asupra deciziei.

Premierea

Premierea fotografiilor câștigătoare va avea loc în 21 August 2019, între orele 17:30 – 18:30. Prezența în sală la momentul premierii este obligatorie.

 


Formular înscriere:

Inscriere Concurs
Numărul comenzii care certifică participarea ta la Conferința din 21 August 2019 (este cel sub forma #1234)
Categoria de concurs: *
Alege categoria sau categoriile la care vrei sa te inscrii!
Declar pe proprie raspundere ca detin drepturile de autor asupra fotografiei/fotografiilor inscrise in concurs si ca detin din partea subiectilor/parintilor/tutorilor legali acordul de publicare a acestora *
Am luat la cunoștință regulamentul concursului *
Prin trimiterea acestui formular, imi exprim acordul ca datele mele cu caracter personal sa fie prelucrate de catre organizatorii Family Portrait Academy in acord cu legislatia europeana privind protectia datelor, in vederea inscrierii mele la concurs si eventuala publicare a numelui meu in cazul in care voi fi printre castigatori,. *
reCAPTCHA