Conferința Națională a Fotografilor de Familie și de Portret – Family Portrait Academy – Ediția a IV-a

A 4-a ediție a Conferinței Naționale a Fotografilor de Familie și de Portret Family Portrait Academy a avut loc la Cluj între 18 și 19 august 2021, unde gazdă perfectă a fost ca în fiecare an Platinia Conference Hall.

Am avut o ediție superbă! Atât de mult ne-am bucurat de cele 2 zile petrecute împreună!

În prima zi cei 4 lectori FPA ne-au prezentat modul În care transpun felul lor de a fi În creațiile lor. După pauza de prânz am avut ocazia de a-i cunoaște mai bine prin intermediul celor 4 grupuri de discuții libere, În cadrul cărora timp de cate 30 de minute fiecare lector a răspuns tuturor întrebărilor venite din partea participanților.

Family Portrait Academy 2021

Family Portrait Academy 2021 – Ziua 1

A doua zi am văzut fiecare lector la lucru și am învățat de la ei de ce fac ceea ce fac și modul în care înțeleg și aplică ei cunoștințele în partea practică, cât și felul în care finisează o imagine în post-procesare.

Nu puteam încheia conferința fără – de acum tradiționala – tombolă, pe care o putem realiza în fiecare an doar cu ajutorul partenerilor noștri, cărora le mulțumim și aici pentru generozitate:
Fundy Designer, LSP Actions, Photo Mechanic, Photosetup, Azara Props, Rafa Studio, Malinca, Props for You, Handmade by Alexandra Cristea.

Family Portrait Academy 2021

Family Portrait Academy 2021 – Ziua 2

Ce am învățat anul acesta?

Mădălina Vasile ne-a arătat că poți să creezi imagini superbe cu puțin, când o faci cu intenție, că poți crea cadre perfecte fără să ai presiunea de a crea posing-uri perfecte și că poți rămâne relevant de-a lungul timpului daca muncești și te educi constant!

Anca R. Costea ne-a arătat ce înseamnă să crești într-o comunitate ca FPA, care își susține membrii prin educație și prietenie, că poți să ajungi de la a fi participantul care își pune întrebări despre direcția în care să o apuce, la lectorul care poate vorbi despre cum să îți găsești calea și stilul în propria persoana în doar 3-4 ani. Totul cu umor și stăpânire de sine! Sa nu mai vorbim că l-a și convins pe al ei soț, Dan Costea, să ne fie model la partea practică susținută de Claudiu.

Cătălina Andrei ne-a vorbit cu vulnerabilitate despre maternitate, despre cum și-a găsit propriul colțișor în care spune povești intime de iubire și de așteptare a unei noi vieți și ne-a arătat cum a gândit fiecare părticică din decorul ei, în care a pus multă dragoste. Ne-a mai spus și că nu talentul, ci disciplina și ani întregi de muncă au format-o și au adus-o aici!

Claudiu Guraliuc a adus cu el o enciclopedie întreagă despre artă, lumină, istorie, inspirație și creație. Toate în mintea lui și toate livrate accesibil. Și cu mult umor, pe care l-am putut vedea atât în imaginile lui și în felul în care și-a gândit sesiunea, cât și în fiecare interacțiune cu ceilalți – lectori sau participanți.

Ce nu vom putea vreodată să surprindem în cuvinte care să descrie aceasta ediție este atmosfera din cele 2 zile petrecute împreună!

Bucuria de a ne revedea și a putea să ne îmbrățișăm! Încântarea de a cunoaște oameni pe care îi știam doar din comentariile de pe grup, de a vorbi cu ei (atât de scurt a fost timpul!), de a schimba idei, inspirație și multe râsete! Surprinderea imensa de a afla că oamenii au venit din Luxembourg, Italia, Germania sau Anglia pentru a petrece timpul alături de noi!

Am conștientizat la această ediție a conferinței că suntem o comunitate care a ieșit de multă vreme din limitele granițelor țării – suntem o comunitate europeană de fotografi români!

 

Family Portrait Academy 2021

Family Portrait Academy 2021

VĂ MULȚUMIM PENTRU ACEASTĂ EDIȚIE ATÂT DE REUȘITĂ, ATÂT VOUĂ LECTORILOR, CÂT ȘI VOUĂ, PARTICIPANȚILOR!

Mulțumiri speciale lui Călin Curticăpian –  fotograful oficial – care a surprins atât de frumos clipe din ediția a 4-a a conferinței!

Vezi galeria!

Leave a comment