Absolvent în 2013 a Școlii de Fotografie Art-Image din Cluj-Napoca, rămânând membru în Asociația Art-Image, iar din 2016 este lector în cadrul școlii de fotografie, unde susține atelierele de editare în Adobe Lightroom și unele ateliere practice din cadrul școlii.
A început ca și fotograf de eveniment în 2014, iar din 2016 fotografiază împreună cu soția lui, Corina, sub brandul „Visual Stories”, intrând ușor în breasla fotografilor de familie, axându-se tot mai mult pe fotografia de botez, maternitate, copii și familii, având propriul studio foto în Cluj-Napoca.

Foto jurnalismul este genul de fotografie care îl reprezintă cel mai bine, dar și fotografia de studio, unde experimentează cu lumina la ședințele foto de maternitate sau boudoir.

Având o pregătire de inginer, cu un bagaj consistent de experiență în domeniu IT/Hardware, este pasionat de tehnologie și de gadget-uri.

Pe Andrei îl puteți găsi și pe www.visual-stories.ro | www.andreialexa.ro sau în cadrul evenimentului la atelierul susținut împreună cu Olga Vușcan.